..:)

:):)

08 July 2011

:: kembali ::

Assalaamualaikum.. ingat lagi dulu2 dengar lagu ni tem pas solat maghrib. lepas je solat maghrib mesti radio  ikim putarkan lagu ni. time mula2 dgr tu mmg cm nak nangis la. tapi time tu baru dajah 5. mana kenal erti hidup sebenar. mana tahu masa hadapan kita akan buat dosa apa kan? time feeling dgr lagu ni time tu jela insaf.. hehe .. esok2 mesti dok ngadap telinga kt radio tunggu lagu ni. masa tu mana de reti internet2 ni nak search. yg lawak sgt arini salin lirik separuh, sok tggu lagi pastu salin lagi separuh. itu pon ada x dapat.. hee.

pastu dgr balik lagu ni kat ikim dlm 2, 3 tahun lepas kot. rindunye time tu. penatla teka apa la tajuk dy. pliss... minat sgt3 ni. alhamdulillah. rabu malam haritu bertempat di bilik Ukhti Hidayah & Ukhti Hasanah. daku diberi keizinanNya utk dgr semula lagu ni. berlari jugakla nak capai speaker baru ukhti2 ni. hee. harini pulak terus cari2 tapi xdapat jugak. pastu guna inisiatif salin balik lirik lagu ni kat google. sekali..taaaada!!!


video

Wahai Tuhan yang Maha Pemurah
Terangilahku dengan Nur Iman-Mu
Hanya Engkau tempat aku berserah
Mohon maghfirah di dalam syahdu


Wahai Tuhan yang Maha Pengasih
Ampunilah segala dosaku
Laksana buih di laut memutih
Hanyut ditelan gelombang nafsu


                                      Hari-hari yang telah aku laluiIngin kutinggalkan terus bersemadi
Ingin aku kembali kepada fitrah insani
Tak sanggupku jelajahi rimba duniawi
Bebaskanlah diriku dari dibelenggu
Dosa noda nafsu durjana


Terimalah taubatku Ya Allah
Pimpinlah daku ke jalan redha-Mu
Moga sinar-Mu terangi hidupku
Di dalam kegelapan


Akukan kembali pada-Mu Rabbi
Mengadap-Mu Ya Rabbul Izzati
Segala ketentuan kupasrahkan
Di hujung penghayatan



Tajuk Nasyid : Kembali
                                                                        Artis : Far East


kini aku kembali pada-Mu. setelah lelah melakukan dosa. namun kelelahan yg ada tidak penah memenatkan aku utk mengulanginya lagi. ENGKAU yg membawa aku pulang.. moga hamba tetap dipilihMu. moga hamba kembali dan tidak berpatah kembali salama-lamanya. hamba mohon... Biiznillah .. 


1 comment:

  1. Salam, terima kasih atas bingkisan cerita umrah.. teruja nak pi sana.. nak ziarah mak yang dah selamat disemadikan di sana..

    ReplyDelete

nurunnysa

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...